Bergen i Dag

Musikkpaviljongen i Bergen

Musikkpaviljongen befinner seg i Byparken i Bergen, mellom Ole Bulls plass, Festplassen, Telegrafbygningen og Permanenten.

Paviljongen ble kjøpt som byggesett i støpejern og gitt i gave til Bergen kommune av forretningsmann og konsul F. G. Gade (1830–1904). Musikkpaviljongen ble levert av Vulkan, Jernstøberi & Mek i Christiania og oppført i «Byens Park» i 1888. Søylenes baser bærer også inskripsjonen Vulkan Christiania 1888. I likhet med Ole Bulls villa Lysøen, preges musikkpaviljongen stilmessig av historisme inspirert av maurisk arkitektur.

I 1999-2000 ble Musikkpaviljongen restaurert av Sivilarkitektene Andersen og Irgens AS, ved Per Morten Ekerhovd og K. H. Irgens. Musikkpaviljongen leies i dag ut av Bergen kommune.

Johanneskirken er en korskirke fra 1894 i Bergen kommune, Hordaland fylke.

Kirken ligger på Sydneshaugen i Bergen. Arbeidet med å bygge kirken startet i 1888, da det ble holdt en arkitektkonkurranse der forslaget til arkitekt Herman Major Backer ble antatt.[1][2] Selve byggearbeidet startet i 1891 og ble avsluttet i 1894. Kirketårnet er med sine 61 meter over bakken Bergens høyeste tårn. Den har også det største kirkerommet i byen, med sitteplass til 1250 personer. Den er bygget i murstein i nygotikk.

Bygget har 1250 sitteplasser. Nygotisk, korsarmer rommer sideskip og sidegallerier. Freskomaleriene i Kirkens menighetshus fra 1924 er utført av Hugo Lous Mohr.

Johanneskirken er Bergens høyeste bygning med sine 61 meter.

Bryggen (Bergen).

Bryggen i Bergen, også kjent som Tyskebryggen og Hansabryggen, omfatter den gamle trebebyggelsen og brannsikre steinkjellere i den historiske bykjernen i Bergen. Bryggen ble anlagt rundt 1070, og var fra 1360 til 1754 sete for Det tyske kontor i byen og det sentrale knutepunktet for den hanseatiske handelsvirksomheten i Norge. Hansa-kompaniet var også Nordens første handelskompani. Bryggen består av ca. 13 mål med 61 fredede bygninger, og befinner seg på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Bryggen er den tredje mest besøkte turistattraksjonen i Norge.

Bergen Jernbanestasjon

Bergen stasjon er Bane NORs navn på jernbanestasjonen i Bergen sentrum og endestasjon for Bergensbanen. Den ble åpnet i 1913, fire år etter Bergensbanen. Den erstattet den tidligere jernbanestasjonen i Bergen, som var tegnet og bygget for Vossebanen. Stasjonen ble tegnet av Jens Zetlitz Monrad Kielland, etter at en arkitektkonkurranse ble utlyst i 1900. I 2003 ble Bergen jernbanestasjon fredet ved forskrift. Nygårdstangen godsterminal er tilknyttet stasjonen

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *